Euramax

Bij Euramax wordt Dovetail ingezet om data te destilleren uit bestanden en deze centraal op te slaan.

De organisatie

De missie van Euramax is de wereld mooier en kleurrijker maken. Wanneer je hun website bekijkt kun je niet anders dan te concluderen dat ze daar goed mee bezig zijn. Premium coil coated aluminium en staal wordt in de meest uiteenlopende kleuren gebruikt. Voor het bekleden van de uitzonderlijke gebouwen, toegepast in interieurs en zelfs op voertuigen. Met 275 medewerkers en vestigingen in Roermond (NL) en Corby (UK) en een jaarlijkse productie van 15.000 km band gelakt aluminium bedient Euramax klanten over de hele wereld.

Voorheen moesten we de wijze van import voor ons ERP-systeem wijzigen bij elke nieuwe leverancier. Dovetail heeft ervoor gezorgd dat dat nu niet meer nodig is.

Peter Gaastra, ICT-manager bij Euramax

De probleemstelling

Euramax ontvangt van leveranciers certificaten met daarop specificaties en informatie over veiligheidsmaatregelen. Deze hebben betrekking op aangeleverde materialen zoals chemicaliën en lakken. De informatie wordt door verschillende leveranciers aangeleverd. De ene leverancier levert hiervoor een pdf aan, anderen een xml en soms wordt het aangeleverd als tekstbestand. De opmaak van de bestanden is verschillend, hier zijn geen standaarden voor. Om deze informatie uit de bestanden te destilleren en dit in het ERP-systeem te kunnen importeren moest het importformat elke keer gewijzigd worden.

We werken sinds kort met Dovetail en het helpt ons enorm dat we niet meer steeds de structuur van import bij ons ERP-systeem hoeven aan te passen.

Peter Gaastra, ICT-manager bij Euramax

De oplossing

Dovetail collecteert data uit de verschillende bestandsformaten en zet deze om naar een gestructureerd xml bestand. Deze xml kan direct in het ERP-systeem geïmporteerd worden, zonder dat daarvoor wijzigingen nodig zijn. Dit scheelt elke keer weer veel werk. De data wordt opgeslagen in de database van het ERP-systeem en wordt gebruikt tijdens inspecties om de specificaties te kunnen laten zien en om te kunnen zien hoe er gehandeld moet worden bij veiligheidssituaties.

Het resultaat? Integratie is een strategisch voordeel bij Euramax!

Gerealiseerd door partner:

LAATSTE ARTIKELEN

REFERENTIES

Janshen-Hahnraths was op zoek naar een oplossing waarbij low-code en dus snelle integratie van belang zijn. De migratie van bestaande systemen en de integratie met andere systemen binnen het applicatielandschap dreef Janshen Hahnraths’ behoefte voor een Enterprise Service Bus (ESB).

Meer referentiecases

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Mis niets op het gebied van applicatie-integratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen.

Inschrijven nieuwsbrief