Fatboy

Help ons het klantverlies op onze website terug te dringen!

De organisatie

De Finse designer Jukka Setälä ontwierp in 1998 een zitzak zoals geen ander. Fatboy is – zoals veel mensen denken – niet vernoemd naar de stevige vorm van de zitzak, maar naar de artiest Fatboy Slim. Die naam stond op een cd-hoes die Setälä ontving eind jaren negentig en deze gaf hem inspiratie voor de merknaam: Fatboy the Original. De Nederlandse Alex Bergman zag veel potentie in het Finse ontwerp en verwierf in 2003 het alleenrecht op de verkoop.

De probleemstelling

Fatboy had een losse site en een losse webshop. De webshop was gebouwd in Magento. Het probleem was dat bijna alle mogelijkheden die geboden werden door Magento, niet werden gebruikt. En wat ze wel wilden, dat was er niet.

Van het verkeer tussen de website en de webshop raakten ze ongeveer 85% van de bezoekers kwijt. Omdat mensen vanaf de website op een hele andere omgeving terecht kwamen, haakten deze af. Hier moest een oplossing voor worden gevonden.

Daarnaast hadden ze 5 losse databases waarin alle productinformatie werd vastgelegd. Het beheer van deze databases was uiterst inefficiënt. Zo kwam het voor dat producten meerdere keren moesten worden ingevoerd.

De oplossing

Kabisa heeft voor Fatboy een volledig op maat gemaakt platform ontwikkeld ter vervanging van de eerdere Magento webshop. Bij Fatboy wordt er gebruikt gemaakt van SAP. Kabisa heeft in samenwerking met Dovetail gezorgd voor een koppeling tussen dit SAP-systeem en de backend van de webshop.

Wat waren de resultaten voor de klant?

De 5 databases zijn in het nieuwe systeem teruggebracht naar slechts 1. Vervolgens is er een koppeling gemaakt tussen deze database en het reeds bestaande SAP-systeem. Omdat er nu minder databases bijgewerkt hoeven te worden (denk aan updaten van producten), kunnen dezelfde werkzaamheden nu door één medewerker worden gedaan. Eerder waren er drie medewerkers nodig om de content van de database up2date te houden. Naast dat dit een enorme besparing oplevert, wordt de kans op fouten ook enorm gereduceerd.

Voor de nieuwe webshop is er gekozen om van de front-end en backend twee losstaande applicaties te maken. De communicatie tussen deze twee onderdelen vindt plaats via een API. Het voordeel van deze oplossing is dat beide onderdelen op een later tijdstip nog kunnen worden ingewisseld of vervangen, zonder dat het hele systeem opnieuw gebouwd hoeft te worden. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende front-end omgevingen aan te sluiten op de backend. Je kunt hierbij denken aan een mobile app.

Belangrijkste voordelen op een rij

  • Conversieratio gestegen
  • Alle data staat gestructureerd op een plek
  • 2 FTE bespaard bij databeheer die nu op een andere plek ingezet kunnen worden

Ik zie de developers bij Kabisa als ‘vriendelijke nerds’. Ze zijn technisch, maar prima in staat om de vertaalslag te maken zodat een ‘leek’ het ook begrijpt. Het is erg fijn om met ze samen te werken” Tom de Vos – Fatboy

Gerealiseerd door partner:

LAATSTE ARTIKELEN

REFERENTIES

Janshen-Hahnraths was op zoek naar een oplossing waarbij low-code en dus snelle integratie van belang zijn. De migratie van bestaande systemen en de integratie met andere systemen binnen het applicatielandschap dreef Janshen Hahnraths’ behoefte voor een Enterprise Service Bus (ESB).

Meer referentiecases

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Mis niets op het gebied van applicatie-integratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen.

Inschrijven nieuwsbrief