IJsvogel retail

IJsvogel Retail (moederbedrijf van Boerenbond en Pets Place) wilde in eerste instantie alleen een integratie optuigen die hun internetorders oppikte van de website en deze getransformeerd aan hun ERP-systeem (Dynamics AX) aanbood. Dit hebben we samen met IIsvogel Retail binnen een doorlooptijd van 2 werkdagen ingericht. IJsvogel is door het gebruik van Dovetail zo enthousiast geraakt dat ze ondertussen zelf al meer dan 90 geautomatiseerde procesflows geïnstalleerd hebben.

De organisatie

Pets Place is de grootste dierenspeciaalzaak van Nederland met bijna 200 winkels door het hele land. Ze hebben een assortiment van meer dan 10.000 producten voor huis- en erfdieren in de webshop. Het andere label van moederbedrijf IJsvogel Retail is Boerenbond, dat met 67 winkels is gespecialiseerd in tuin en tuinonderhoud.

De probleemstelling

Het initiële probleem binnen IJsvogel was dat hun internetorders niet naadloos in hun Dynamics AX systeem gezet werden. Om dit te realiseren was er nog extra handmatig werk nodig.

De oplossing

Er werd gezocht naar een oplossing om hier meer structuur in aan te brengen en via partner Kabisa werd Dovetail geïntroduceerd. Nadat er een Dovetail omgeving was aangemaakt voor IJsvogel, kon hun eigen IT afdeling zelfstandig aan de slag om de gewenste procesflows in te richten. Ze gingen hier zeer enthousiast mee aan de slag gegaan en er werden steeds meer mogelijkheden van Dovetail ontdekt.

Hun volledige applicatielandschap is in kaart gebracht en ook alle actieve (scripts, bestandjes etc.) en gewenste interfaces benoemd en geprioriteerd.

Door het gebruik van Dovetail worden transactie- en gedragsdata vanuit diverse bronnen opgeslagen, ontdubbeld, geüniformeerd en verrijkt.  De onderliggende Dynamics AX database koppelt het kassasysteem in de winkels, de webshop, het e-mail serviceplatform Copernica Marketing Software en de mobiele app.

Wat waren de resultaten voor de klant?

Dovetail heeft ervoor gezorgd dat het niet meer nodig was om alle koppelingen apart te programmeren. De eigen IT afdeling kan door middel van de eenvoudige drag & drop functionaliteit alle gewenste procesflows maken.

Op dit moment wordt er gewerkt aan het afwerken van de lijst met integraties die nog gerealiseerd dienen te worden. Er draaien er al meer dan 90 actieve procesflows. Ze gebruiken ook optimaal de BOL-component voor Nederland en België, niet alleen voor het aanbieden van hun assortiment, maar ze maken ook gebruik van de volledige procesintegratie (orders, shipments, cancellations etc.).

Belangrijkste voordelen op een rij

  • Alle procesflows (scripts) die eerder handmatig werden geprogrammeerd zijn nu overzichtelijk te zien in 1 systeem
  • Alle aanpassingen worden geborgd en zijn zichtbaar voor alle betrokkenen

Gerealiseerd door partner:

kabisa-1

LAATSTE ARTIKELEN

REFERENTIES

Janshen-Hahnraths was op zoek naar een oplossing waarbij low-code en dus snelle integratie van belang zijn. De migratie van bestaande systemen en de integratie met andere systemen binnen het applicatielandschap dreef Janshen Hahnraths’ behoefte voor een Enterprise Service Bus (ESB).

Meer referentiecases

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Mis niets op het gebied van applicatie-integratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen.

Inschrijven nieuwsbrief