Seacon

 

Seacon Logistics heeft sinds 1985 gebouwd aan de organisatie als logistieke ketenregisseur van formaat. In 1986 heeft de organisatie samen met ECT Rotterdam de eerste mulitmodale inland terminal in Venlo ontwikkeld.

Het familiebedrijf kenmerkt zich door betrouwbaarheid, technische vooruitgang en lange termijn investeringen. Momenteel heeft de organisatie meer dan 800 medewerkers in dienst en ligt de kracht in maatwerkoplossingen.

Om onze partners snel van informatie te kunnen voorzien zorgen er we er met Dovetail voor dat we juiste, gestructureerde data op een eenvoudige wijze in onze systemen krijgen en deze ook kunnen delen.”

Mark Vromans, manager IT & Engineering, Seacon

De probleemstelling

Logistiek is niet meer alleen het vervoeren van goederen van A naar B. Klanten verwachten meer tegenwoordig, zoals inzicht in het complete verloop van de zending op elk moment en inzicht in KPI’s. Hoe perform je als leverancier, maar ook hoe performen hun leveranciers: meten is weten. Helaas is het onvermijdelijk dat een logistiek dienstverlener van klanten en leveranciers vaak ongestructureerde data krijgt, in diverse (en soms vreemde) formaten. Die ook nog eens via verschillende kanalen aangeleverd wordt, zoals via mail, website, Word of Excel bestanden of via een FTP server. Het integreren van data is iets dat Seacon natuurlijk wel al jaren deed, het ging echter altijd lastig. De data werd ontvangen, verzonden en verdeeld via ‘Copy & Paste’ om het vervolgens handmatig om te zetten naar het juiste formaat zoals Excel of HTML. Dit heeft diverse nadelen.

 

Zo is integratie erg tijdrovend, er kan niet snel genoeg geschakeld worden (iets dat heel belangrijk is in de logistiek). Verder is er grote kans op fouten, het is vaak toch nog veel manueel werk en de datastromen kunnen niet getraceerd worden.

De oplossing

Seacon is toen gaan kijken hoe dit probleem opgelost kon worden en heeft mede gezorgd voor de ontwikkeling van Dovetail. Hierbij werden een aantal voorwaarden gesteld. Zo moest het laagdrempelig zijn; ‘easy to use’, het moest stabiel zijn, een goede foutafhandeling kennen. Ook moesten berichten traceerbaar zijn en het moest modulair opbouwbaar zijn (nieuwe technieken moeten aangesloten kunnen worden). Na de implementatie van Dovetail zijn datastromen inzichtelijk, iedereen snapt wat er staat, het is makkelijk te onderhouden en nieuwe implementaties zijn snel gedaan. Daarbij is het stabiel en snel, is er een goede monitoring van stromen, een gemakkelijke foutafhandeling en is er versiebeheer.

 

De verschillende formaten van berichten kunnen in Dovetail geconverteerd worden naar de standaarden van Seacon. Het is nu mogelijk om de data op verschillende manieren te verwerken. De voordelen hiervan zijn dat integratie snel kan gebeuren, de organisatie kan snel schakelen op wensen van klanten (wat heel belangrijk is in de logistiek), er is minder kans op fouten, datastromen worden automatisch afgehandeld, er is minder manueel werk en de data is goed traceerbaar.

Het resultaat? Integratie is een strategisch voordeel bij Seacon!

Door inzet van Dovetail wordt ongestructureerde data, die ook nog eens in verschillende formaten aangeleverd wordt, op een geavanceerde en overzichtelijke wijze in onze systemen verwerkt. Deze data kunnen we daarna weer delen met andere systemen en met partners. Door onze keuze voor Dovetail besparen we aanzienlijk op handmatige werkzaamheden.

Mark Vromans, manager IT & Engineering, Seacon

Gerealiseerd door partner:

LAATSTE ARTIKELEN

REFERENTIES

Janshen-Hahnraths was op zoek naar een oplossing waarbij low-code en dus snelle integratie van belang zijn. De migratie van bestaande systemen en de integratie met andere systemen binnen het applicatielandschap dreef Janshen Hahnraths’ behoefte voor een Enterprise Service Bus (ESB).

Meer referentiecases

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Mis niets op het gebied van applicatie-integratie. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen.

Inschrijven nieuwsbrief